HiPP COMBIOTIK® - bezpieczeństwo i dobra tolerancja na pierwszym miejscu
Optymalna tolerancja dla dobrego samopoczucia dziecka z ekologicznym GOS, potwierdzony wpływ na tolerancję 1-4
- mniej kolek
- bardziej miękka konsystencja stolca, podobnie jak u dzieci karmionych piersią
- częstotliwość oddawania stolca, podobnie jak u dzieci karmionych piersią
- 1Ben XM et al. World J Gastroenterol 2008; 14(42):6564–6568
- 2Fanaro S et al. J Pediatr Gastroenterol Nutr. 2009; 48:82–88
- 3Sierra C et al. Eur J Nutr 2015; 54(1):89–99
- 4Ashley C et al. Nutrition Journal 2012; 11:38
Najlepsze składniki BIO bez inżynierii genetycznej
- najlepsze składniki HiPP BIO
- restrykcyjne kontrole
- bez inżynierii genetycznej
Znak HiPP BIO gwarantuje najwyższą, ekologiczną jakość i oznacza normy jeszcze bardziej surowe niż wynikające z przepisów prawa
Ochrona naszego klimatu jest najważniejszym wyzwaniem, przed jakim dzisiaj stoimy.
HiPP od wielu lat angażuje się w ochronę klimatu, wykorzystując odnawialne źródła energii oraz wspierając globalne projekty ochrony klimatu.
Produkcja we wszystkich zakładach HiPP w UE odbywa się w sposób neutralny dla klimatu.
Sprawdzone, bezpieczne
Bezpieczeństwo jest naszym priorytetem, dlatego mleko HiPP BIO COMBIOTIK® to sprawdzona, unikalna receptura, za którą stoją lata doświadczenia i innowacji.
UNIKALNE
Unikalne połączenie prebiotyków i probiotyków - inspirowane naturą*..
SPRAWDZONE
Sprawdzona od wielu lat receptura efektywnie wspira zdrową mikrobiotę jelitową..
- * mleko matki zawiera wiele różnych kultur bakterii probiotycznych - ich rodzaj jest cechą indywidualną każdej kobiety.
Najlepsza ochrona dzięki wsparciu zdrowej mikrobioty jelitowej
HiPP BIO COMBIOTIK® wspiera rozwój zdrowej mikrobioty jelitowej dzięki zawartości synbiotyku (GOS + L.fermentum hereditum®) 5,6
- zwiększa ilość korzystnych bakterii w jelitach 6
- mniej infekcji żołądkowo-jelitowych 5, 6
- Źródła:
- 5 Maldonado J et al. J Pediatr Gastroenterol Nutr 2012; 54(1): 55–61
- 6 Gil-Campos M et al. Pharmacol Res 2012; 65(2): 231–238