
HiPP HA COMBIOTIK® – mleko modyfikowane ze zhydrolizowanym białkiem dla niemowląt z wrażliwym układem odpornościowym
Przeczytaj więcej o badaniach dotyczących połączenia L.fermentum CECT5716 i GOS
Prawidłowo zrównoważona mikrobiota jelitowa stanowi podstawę dla prawidłowo funkcjonującego układu odpornościowego.
- Białko o wysokim stopniu hydrolizy jest łatwiej tolerowane przez system odpornościowy dziecka niż białko nie poddane temu procesowi
- Unikalne połączenie probiotyku (L. fermentum CECT 5716) i prebiotyku GOS (galaktooligosacharydy) wspiera rozwój zdrowej mikrobioty jelitowej
Niezrównoważona mikrobiota jelitowa może prowadzić do nieprawidłowo funkcjonującego układu odpornościowego, przyczyniając się w ten sposób do wzrostu jego wrażliwości. Karmienie piersią czy stosowanie mleka matki zapewnia dziecku najlepszą ochronę, ponieważ zawiera substancje ochronne wspierające rozwój zdrowej mikrobioty jelitowej.