

HiPP COMBIOTIK® – mleko modyfikowane dla noworodków, niemowląt i małych dzieci
Zachęcamy do zapoznania się z mlekiem HiPP COMBIOTIK®, które jest dostosowane do szczególnych potrzeb żywieniowych niemowląt i małych dzieci. Zawiera ono składniki wspierające zdrowy rozwój i ogólne samopoczucie dziecka. Dowiedz się, jak synbiotyczne składniki mleka HiPP COMBIOTIK® mogą wspierać zdrowie niemowląt, które nie mogą być karmione piersią.
Dlaczego mleko matki jest najlepsze? Korzyści synbiotycznej kompozycji składników w mleku mamy
Mleko matki jest najlepszym pokarmem dla dziecka. Synbiotyczna kompozycja mleka matki zawiera unikalne połączenie prebiotyków i probiotyków i sprzyja korzystnemu rozwojowi mikrobioty jelitowej. 1-6 Dzięki temu u dzieci karmionych piersią występuje mniej infekcji niż u dzieci karmionych standardowym mlekiem modyfikowanym.

Synbiotyczne mleko HiPP COMBIOTIK® z galaktooligosacharydami GOS i L. fermentum CECT 5716

Synbiotyczne preparaty mleka modyfikowanego – HiPP COMBIOTIK® dostępne dla niemowląt, które z różnych przyczyn nie mogą być karmione piersią, zawierają synbiotyczne połączenie prebiotycznych galaktooligosacharydów (GOS) uzyskanych z laktozy i naturalnego probiotyku L. fermentum CECT5716, który pierwotnie został wyizolowany z mleka matki.
O kształtowaniu profilu mikrobioty jelitowej we wczesnym okresie życia w zależności od stosowanych preparatów synbiotycznych można przeczytać tutaj: Nowe badanie HiPP – GOLF III
Wybór odpowiedniego mleka modyfikowanego – ważny dla zdrowia i rozwoju niemowlaka
Jeśli karmienie piersią nie jest możliwe, należy stosować odpowiednie preparaty mleka modyfikowanego.

Tutaj dowiesz się o tym dlaczego w takim przypadku warto stosować HiPP COMBIOTIK® zawierające unikalne połączenie prebiotyków i probiotyków. Możesz też dowiedzieć się o korzyściach zdrowotnych wykazanych w badaniach naukowych HiPP.
Warto wiedzieć
1. Kunz C et al. Annu Rev Nutr. 2000; 20:699–722
2. Gibson CR, Roberfroid MB. J Nutr 1995; 125(6):1401–1412
3. Martin R et al. J Pediatr 2003; 143(6):754–758
4. Martin R et al. J Hum Lact 2005; 21(1):8–17
5. Gueimonde M et al. Neonatol 2007; 92(1):64–66
6. Heikkilä MP, Saris PE). J Appl Microbiol 2003; 95(3):471–478